Zwangerschap

Zwangerschapsyoga

In jouw zwangerschaps -en bevallingsreis kun je ervaren hoe fijn het is om echt op jezelf en jouw kindje te kunnen vertrouwen. Zwangerschapsyoga helpt je dit vertrouwen te versterken. Niet alleen het vertrouwen in jouw lichaam, maar ook het vertrouwen op jouw geestelijke kracht. Lichamelijk en geestelijk goed voorbereid zijn op de bevalling kan een groot cadeau betekenen voor jou en je kindje.

Tijdens de zwangerschapsyoga komen er verschillende fijne ademhalingsoefeningen aan bod. Prettige asana's (yogaoefeningen) die flexibiliteit, ruimte en  rust geven zowel voor het lichaam als voor de geest. Ook zullen de lessen besprankeld worden met meditaties die diepe ontspanning geven en je kracht en zelfvertrouwen geven voor de zwangerschap en bevalling. Ook het contact met je kindje komt ruim aan bod.

Neem voor meer informatie gerust contact met mij op en anders kan je je aanmelden via het contactformulier.

 

Hypnobirthing

Hypnobirthing is een helder en praktisch instrument voor een goede voorbereiding op jullie bevalling en ouderschap. Een bevalling is een autonoom proces van het lichaam, alleen hebben onze gedachtes ook veel invloed op dit proces. Tijdens de cursus ligt de nadruk op het leren ontspannen. En hoe jouw manier is om diep te kunnen ontspannen. Op deze manier kan jouw lichaam en jouw baby gewoon zijn proces van bevallen op eigen tempo en natuurlijke wijze voortzetten. Ook voor jouw partner wordt er veel duidelijkheid gegeven wat hij of zij kan betekenen tijdens de bevalling. Je leert samen met jouw partner jouw zelfvertrouwen, zelfontspanning en manier om te verbinden met jullie kindje te ontwikkelen.

De cursus bestaat uit 1 dag, of dagdelen verdeeld over twee of maximaal drie dagdelen. Het aanmelden voor de cursus kan via Lovte of via de Mucha Mama site (zie button onderaan) . De data kunnen we in overleg aanpassen aan jullie wens en ook de training geef ik met alle liefde bij jullie thuis als die wens er is.

 

EHBB

Eerste Emotionele Hulp Bij Bevallen.

De zwangerschap en geboorte zijn één van de belangrijkste perioden in ieder leven. Steeds meer wetenschappelijk wordt bevestigd, wat we eerder allang wisten: dat gebeurtenissen tijdens de zwangerschap en geboorte levenslang invloed hebben.

Voor, tijdens en na de bevalling kunnen er momenten zijn die niet naar wens lopen of zijn gelopen. De uitwerking van deze momenten kunnen een nasleep hebben waar niemand baat bij heeft. Bijvoorbeeld: opzien tegen een nieuwe bevalling door een eerder minder fijne ervaring is daar een goed voorbeeld van. EHBB biedt hierbij  hulp aan ouders om deze ervaringen om te zetten naar vertrouwen, kracht en ontspanning.

Heb je meer vragen over EHBB en wat het voor je kan betekenen, neem gerust contact op.