Hypnobirthing & Ehbb

Hypnobirthing

Hypnobirthing is een helder en praktisch instrument voor een goede voorbereiding op jullie bevalling en ouderschap. Een bevalling is een autonoom proces van het lichaam, alleen hebben onze gedachtes ook veel invloed op dit proces. Tijdens de cursus ligt de nadruk op het leren ontspannen. En hoe jouw manier is om diep te kunnen ontspannen. Op deze manier kan jouw lichaam en jouw baby gewoon zijn proces van bevallen op eigen tempo en natuurlijke wijze voortzetten. Ook voor jouw partner wordt er veel duidelijkheid gegeven wat hij of zij kan betekenen tijdens de bevalling. Je leert samen met jouw partner jouw zelfvertrouwen, zelfontspanning en manier om te verbinden met jullie kindje te ontwikkelen.

De cursus bestaat uit 1 dag, of dagdelen verdeeld over twee of maximaal drie dagdelen. Het aanmelden voor de cursus kan via Lovte of via de Mucha Mama site (zie button onderaan) . De data kunnen we in overleg aanpassen aan jullie wens en ook de training geef ik met alle liefde bij jullie thuis als die wens er is.

 

Eerste Hulp na Bevallen

Emotionele hulp na bevalling

De zwangerschap en geboorte zijn één van de belangrijkste perioden in ieder leven. Steeds meer wetenschappelijk wordt bevestigd, wat we eerder allang wisten: dat gebeurtenissen tijdens de zwangerschap en geboorte levenslang invloed hebben.

Voor, tijdens en na de bevalling kunnen er momenten zijn die niet naar wens lopen of zijn gelopen. De uitwerking van deze momenten kunnen een nasleep hebben waar niemand baat bij heeft. Bijvoorbeeld: opzien tegen een nieuwe bevalling door een eerder minder fijne ervaring is daar een goed voorbeeld van. EHBB biedt hierbij  hulp aan ouders om deze ervaringen om te zetten naar vertrouwen, kracht en ontspanning.

Huidige klachten

* migraine’s * onverklaarbare klachten * stressgevoeligheid, hypersensitief
* gedragstoornissen * spijsverteringsstoornissen * hechtingsproblemen
* leerproblemen * huilbaby’s * diverse andere relatieproblemen
* onvruchtbaarheid * depressies * allerlei soorten verslavingen

Prenatale oorzaken (tijdens zwangerschap)

zwangerschapsproblemen (hypertensie, braken etc).
elk ongeval en elk ander trauma (volgens Nucleus definitie).
slechtnieuwsberichten (bv. overlijden, werkeloosheid, ontrouw).
verlating partner en ander ernstige relatieproblemen.
eerdere miskramen en IVF-procedures.
eerder verlijden van meerling(en)

Perinatale oorzaken (tijdens en rond de geboorte)

* elk medisch ingrijpen * elke ziekenhuisbevalling
* inleiden op welke manier ook * angst voor de baring
* keizersnede * eenzaamheid
* overlijden meerling * onverschiligheid partner/personeel
* medicatie (antibiotica, vit K injecties etc) * veel te vroeg/te laat geboren/ veel te lang/stortbevalling

Opmerking
De genoemde oorzaken zijn niet de enig mogelijke oorzaken. Andere factoren als erfelijkheid geschiedenis van ouders etc. hebben ook invloed. Het loont in ieder geval de moeite de genoemde oorzaken langs te gaan.

Heb je meer vragen over EHBB en wat het voor je kan betekenen, neem gerust contact op.