Events

New Moon Yoga & Setting Intentions, Full Moon Yoga & Dance, Puja ritueel, Ademcoach opleiding, Kirtan & Satsang, Harmonium oefengroep

  

New Moon Yoga & Setting Intentions

Datum: Vrijdag  18 september

Tijd: 19.00u - 21.30u

Prijs: €25,-

Docent: Samya

Informatie: New Moon Yoga & Setting Intentions

Nieuwe Maan is hét moment om aan onze intenties en dromen te werken. Het is een periode van rust, stilte en bezinning. Door te connecten met deze ‘inwaartse’ kwaliteit van de Maan, komen onze diepste wensen en dromen naar voren, en kunnen wij die een plekje geven in ons leven.

In deze workshop beginnen we met een rustige yogales, waarin we naar binnen keren om dicht bij onszelf te komen. Daarna is er ruimte voor Thee, en openen we de Maan Cirkel. Er is ruimte om te delen, en samen zullen we in meditatie gaan. Er zal een ritueel zijn waarin we focussen op de zaken die wij in ons leven willen roepen. Het zetten van intenties is een krachtig ritueel, dat veel inzicht kan geven in je leven. Het helpt ons bij het creëren van het leven dat wij willen leven. Tegen het einde van de avond sluiten we de Cirkel weer en is er ruimte voor rustige beweging/dans om alles te integreren in ons leven.

De Nieuwe Maan valt deze Maand in het teken Maagd. Maagd behoort tot het element Aarde, en is nuchter, praktisch en behulpzaam. De Nieuwe Maan in Maagd is het moment om je gezondheid onder de loep te nemen, je zaakjes op orde te brengen en om behulpzaam te zijn.

Spreekt dit jou aan? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan deze workshop! Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar hallo@samya.nl, of via een appje naar 06-15552136.

Full Moon Yoga & Dance

Datum: Vrijdag 2 oktober

Tijd: 19.00 - 21.30u

Prijs: €25,-

Docent: Samya

Informatie: Full Moon Yoga & Dance

Volle Maan is het hoogtepunt van de Maancyclus. De Maan is vol energie, en dit is het moment om dankbaar te zijn voor al het goede wat we in ons leven hebben, en los te laten wat we niet langer nodig hebben. Volle Maan is een tijd van ‘Viering’, uitbundig zijn, van samenkomen en samen delen.

We beginnen deze avond met Yoga en Meditatie. Het thema is Vuur, Loslaten en Vieren, een Nieuw Begin. Na de Yogales openen we de Maan Cirkel met een lekker kopje thee. Er is ruimte om samen te zijn, elkaar te leren kennen en te delen. Samen gaan we daarna een Symbolisch Vuur Ritueel uitvoeren, waarin we loslaten wat we niet langer nodig hebben, en ons klaar maken voor een nieuw begin. Ruimte creëren voor datgene wat we in ons leven willen omarmen. Door middel van dans en beweging geven we ruimte aan dat wat we losgelaten hebben, en kalibreren we als het ware opnieuw ons lichaam.

De Volle Maan staat deze keer in het teken Ram. Ram is het eerste teken van de Dierenriem en is verbonden met het element Vuur. Het is tijd voor beweging, los komen en het starten van een nieuwe periode.

Spreekt dit jou aan? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan deze workshop! Je kunt je aanmelden door een email te sturen naar hallo@samya.nl, of via een appje naar 06-15552136.

 

PUJA RITUEEL  Vrijdag 16 oktober 19.00u- 22.00u

Ervaar het eren van Ganesh in de traditie van Hindoe tantra.

Ganesh geeft jou aarding en is de beschermer van jouw wortel chakra - de basis van jouw levensenergie.
Ganesh is ook de transformator van (jouw) obstakels welke in de begeleidende meditatie doorvoeld worden.
Ganesh staat ook voor een nieuw begin vanuit jouw stabiele kracht.

Opbouw van de avond:
7:00 Deur open
7:30 Start en welkom gevolgd door deelronde (naam, motivatie voor deelname)
- Grondingsmeditatie
- Begin puja; zuiveringen, plaatsing van de waterpot
- Wie is Ganesh? Uitleg en Meditatie op de kwaliteiten van Ganesh in jou
- Offeren van de eigen intentie
- Ganesh mantra; uitleg en recitatie
- Ganesh waterritueel (Tarpana) om de obstakels weg te zuiveren
- Ganesh offers; geur, voedsel,licht, schoonheid, klank
22:00 Afsluiting / thee en prasad (het geofferde voedsel)

Begeleiding: Betty Colin. Opgeleid door diverse leraren in India gedurende zeven jaar.

Locatie: Lovte, Voorhout

Prijs: 35 euro
Inschrijven bij email: bettycolin@hotmail.com
Whatsapp: +32496527923 of 0652665922 (Lovte)

 

 

Ademcoach opleiding

Datum: Dinsdag 3 november (10 dagen, 1 dag per week)

Docent: Adina Love

Informatie:

Adina komt een gratis informatie avond houden over de basisopleiding ADEMCOACH met Hart en Ziel©, die start op 3 november aanstaande. Ben jij geïnteresseerd in deze opleiding, wil jij achterkomen wat de opleiding inhoudt en wil je ervaren of er een klik is met de docente en haar manier van werken? Dat kan op vrijdagavond, 9 oktober aanstaande, bij LOVTE. Wees welkom! 💚 Ps: informatie over de opleiding vind je in de link bij de opmerkingen. https://fb.me/e/16A4QQPjV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Concerten, Satsang & Kirtan

21 februari - Satsang & kirtan - Nacht van Shiva

Ook dit jaar vieren we de Nacht van Shiva weer en deze keer doen we dat in Lovte. De nacht van Shiva is in de yogische traditie een bijzonder krachtig moment om samen te komen en spirituele beoefening te doen.

De satsang en kirtan heeft het thema Shiva – stilte en transformatie. In het tweede deel van de avond werken we ook met meditatie, het herhalen van shiva mantra’s (japa) en zingen we nog meer kirtan.

Het programma bestaat uit twee delen:

Deel 1: 19.30 uur – 22.00 uur Satsang en kirtan met als thema Shiva – stilte en transformatie

Deel 2: 22.15 uur – 24.00 uur Verdieping in het thema door meditatie, mantra en kirtan

Praktisch:

Dag: vrijdag 21 februari

Tijd: 19.30 uur – 22.00 uur en van 22.15 uur – 24.00 uur

Kosten: Deel 1: € 10.- en deel 2: donatie

Begeleiding: Pieter, Kelly en Erik

Waar: Lovte, Loosterweg 4a, 2215 TL Voorhout

Opgeven: Het is belangrijk dat je je opgeeft voor deze avond omdat we een beperkt aantal plekken beschikbaar hebben. Stuur een mail naar info@deva-deva.nl of stuur een appje.

 

Satsang

Sing a Satsang:

Oefengroep harmonium en mantras: Vind je het fijn om groepsgewijs mantras te zingen en te oefenen op het harmonium?

In Lovte worden speciaal momenten georganiseerd om samen te zingen en te oefenen op het harmonium. De data zijn te vinden bij agenda en tarieven. Voor vragen over Sing a Satsang bel, app of mail gerust.