Events

Satsang

Sing a Satsang:

Oefengroep harmonium en mantras: Vind je het fijn om groepsgewijs mantras te zingen en te oefenen op het harmonium?

In Lovte worden speciaal momenten georganiseerd om samen te zingen en te oefenen op het harmonium. De data zijn te vinden bij agenda en tarieven. Voor vragen over Sing a Satsang bel, app of mail gerust.

 

Concerten, Satsang & Kirtan

15 december - Satsang & Kirtan - Sing, chant and be happy!

Je bent weer van harte welkom voor een avond van muziek, inspiratie en verstilling. Deze avond is een samenzijn in een open en inspirerende energie, waarin ruimte is om het devotionele aspect van yoga te onderzoeken en te ervaren.

Devotie is open en ontvankelijk zijn en tegelijkertijd sterk en krachtig. Het is loslaten zonder iets te verliezen. Het is eenheid zien in verscheidenheid. Het is rust en stilte zonder passiviteit.

Devotie is zelf de liefde en de volheid van liefde durven ervaren.

Begeleiding: Pieter, Kelly & Erik

Dag: zaterdag 15 december

Tijd: 19.30 uur tot 22.00

Kosten: 10.-

Nadat je je opgegeven hebt zullen we je een mail sturen met het adres en de parkeerinstructies.

Opgeven: Het is belangrijk dat je je opgeeft voor deze avond omdat we een beperkt aantal plekken beschikbaar hebben. Stuur een mail naar info@deva-deva.nl of stuur een appje

------------------------------------------------------------

Paradiya 9 December

De muziek van Paradiya brengt de warme klanken van de Indiase bansuri (bamboefluit) en de West-Afrikaanse kora (harp) samen. De instrumenten zijn gemaakt van natuur-lijke materialen zoals bamboe en kalebassen. Een deel van hun repertoire leunt op klassieke West-Afrikaanse melodieën en de Indiase Raga’s, andere nummers zijn spontaan in onze muzikale sessies ontstaan. De muziek streelt de gedachten en is zowel meditatief als gegrond. In Lovte spelen Albert Distelbrink en Kees van Boxtel veel nummers van hun nieuwe cd in wording. Misschien is hij op 9 December wel al af en wordt het een heuze c.d. presentatie. Laat je verrassen en meevoeren met de Paradijselijke klanken van Paradiya.

Workshop

23 december - Sunday Special - Shiva en de dans van het leven

Een van de vormen van Shiva is Nataraj, de kosmische danser (zie afbeelding). In de vorm en houding van Shiva is veel symboliek verwerkt die op verschillende manieren geïnterpreteerd kan worden. De non-duale shaiva tantra heeft een unieke en bijzonder inspirerende kijk op wat de aard van het universele principe is en hoe wij ons tot dit principe verhouden. Deze traditie legt deze kijk uit aan de hand van de symboliek die verwerkt is in de arm en beenposities van de dansende Shiva. Het is mogelijk om de allesomvattende kijk op de wereld op deze manier zo tastbaar en toegankelijk te maken dat je er ieder moment van de dag mee kan werken.

Laat je weer inspireren door praktisch toepasbare yogafilosofie, meditatie en het zingen van mantra’s.

Docent: Pieter

Dag: zondag 23 december

Tijd: 9.30 uur tot 12.00

Kosten: € 15.- contant.

Nadat je je opgegeven hebt zullen we je een mail sturen met het adres en de parkeerinstructies.

Opgeven: Stuur een mail naar info@deva-deva.nl of stuur een appje.