Events

Satsang

Sing a Satsang:

Oefengroep harmonium en mantras: Vind je het fijn om groepsgewijs mantras te zingen en te oefenen op het harmonium?

In Lovte worden speciaal momenten georganiseerd om samen te zingen en te oefenen op het harmonium. De data zijn te vinden bij agenda en tarieven. Voor vragen over Sing a Satsang bel, app of mail gerust.

 

Concerten, Satsang & Kirtan

16 februari - Satsang & Kirtan - Sing, chant and be happy! -

Je bent weer van harte welkom voor een avond van muziek, inspiratie en verstilling. De avond is een samenzijn in een open en inspirerende energie, waarin ruimte is om het devotionele aspect van yoga te onderzoeken en te ervaren.

Devotie is open en ontvankelijk zijn en tegelijkertijd sterk en krachtig. Het is loslaten zonder iets te verliezen. Het is eenheid zien in verscheidenheid. Het is rust en stilte zonder passiviteit.

Devotie is zelf de liefde en de volheid van liefde durven ervaren.

------------------------------------------------------------------------------------------

Begeleiding: Pieter, Kelly & Erik
Kosten: € 10.- contant.

Locatie:

Deze Satsang & Kirtan wordt gegeven bij Lovte in Voorhout (www.lovte.nl). Nadat je je opgegeven hebt zullen we je een mail sturen met het adres en de parkeerinstructies.

Opgeven:

Het is belangrijk dat je je opgeeft voor deze avond omdat we een beperkt aantal plekken beschikbaar hebben. Stuur een mail naar info@deva-deva.nl of stuur een appje.

Workshop en mini-retraite

 

 

31 maart -AYP special- principes van bandha’s en mudra’s & self-pacing

Deze special is voor iedereen bedoelt die al bekend is met de technieken van de wervelkolomademhaling en diepe meditatie en de volgende technieken wil integreren in de beoefening.

De bandha’s en mudra’s zijn bepaalde fysieke handelingen die een direct effect hebben op de stroom van energie. De bandha’s en mudra’s worden in eerste instantie geoefend en toegepast tijdens wervelkolom ademhaling.

De technieken die we zullen bespreken en oefenen zijn:

  • Mulabandha
  • Sambhavi mudra
  • Self-pacing (het bepalen van je eigen tempo)

Dag: zondag 31 maart

Tijd: 9.30 – 11.30 uur

Docent: Pieter Scheffe

Locatie: Lovte in Voorhout

Kosten: € 15.-

Opgeven: Geef je op via info@deva-deva.nl of stuur een appje.

 

7 april - AYP special - Samyama

Samyama is een zeer mooie en waardevolle toevoeging op de wervelkolomademhaling en de diepe meditatie. Samyama maakt gebruik van verschillende woorden om de innerlijke stilte, die tijdens de diepe meditatie gecultiveerd is, naar buiten te brengen. Dit zorgt op termijn voor een nog vollere ervaring van het leven.

Deze techniek kan door iedereen beoefend worden die al enige tijd met diepe meditatie geoefend heeft.

In deze special zullen we de principes van samyama bespreken en samen oefenen.

Dag: zondag 7 april (Datum aangepast van 14 april naar 7 april)

Tijd: 9.30 – 11.30 uur

Docent: Pieter Scheffe

Locatie: Lovte in Voorhout

Kosten: € 15.-

Opgeven: Geef je op via info@deva-deva.nl of stuur een appje.

 

 

Into Wildtantra ( introductie workshop) Vrijdag 19 april  Tijd: 19.30 -22.00u

Tantra is gebaseerd op het begrip dat, in tegenstelling tot ons intellect ons vertelt, alle polariteiten in het leven geen tegenstellingen zijn. Ze zijn complementair. Mannelijk en vrouwelijk, woede en mededogen, liefde en angst zijn geen tegenstrijdige krachten. Vanuit dat diepgaande inzicht heeft Tantra meditatietechnieken ontwikkeld die ons bewustzijn richten op de vereniging van polariteiten. Een van de meest menselijke manieren waarop we deze vereniging zoeken, is door te vrijen, door seks. Wanneer het orgasme plaatsvindt, ontmoeten de mannelijke en vrouwelijke energieën elkaar, smelten ze samen en geven ze ons een kort moment van eenheid. Tantra zegt dat het orgasme niet tot seks behoort, maar tot ons bewustzijn, tot ons wezen. Het is een innerlijke staat waar alle dualiteiten samensmelten, zich verenigen: een staat van eenheid, heelheid. Door sacredness, bewustwording en liefde leert tantra ons hoe we in die staat kunnen zijn in ons dagelijks leven. Tantrische methoden zijn lichaamsgericht. Ze leren ons om het lichaam te benaderen als een tempel en de zintuigen te zien als de deuren naar de binnen- en buitenwereld. Het doel van al deze methoden is om bewust in contact te komen met het 'punt' waar de binnen en buiten samenkomen en daar in te ontspannen. In deze ontspanning ontvouwt zich de expansie van het bewustzijn. En in de afgelopen 5000 jaar hebben Indiase en Tibetaanse Tantrische meesters gezegd dat deze expansie van het bewustzijn het grootste orgasme is dat het bestaan ​​ons kan bieden…

In deze avondbijeenkomst zal Arjun een indruk geven van het Tantrisch Pad van Ontwaking (Path of Awakening) dat door WildTantra aangeboden wordt. Het biedt je de mogelijkheid om enkele van onze methoden te ervaren en te voelen of dit pad iets voor jou is.

Docent: Arjun Roodink (www.wildtantra.com)

Datum: vrijdag 19 april

Tijd: 19.30 -22.00u (tijd is aangepast naar de avond in plaats van de ochtend)

Kosten: €15,-

Opgeven: Via de website van Lovte of aanmelden per app of telefoontje : 06-52665922.

 

zaterdag 8 juni en zondag 9 juni - Mini retraite - AYP

Op zaterdag 8 juni en zondag 9 juni organiseren we een mini retraite in Lovte. In deze mini retraite zullen we samen de AYP beoefening doen, gezamenlijk eten, dieper op de achtergronden van AYP ingaan en natuurlijk mantra’s zingen.

Voor deze retraite zijn 12 plekken beschikbaar.

Dag: Zaterdag 27 april van 15.00 uur tot 21.00 uur & zondag 28 april van 7.30 uur tot 11.30 uur

Docent: Pieter Scheffe

Locatie: Lovte in Voorhout

Kosten: € 60.-

Opgeven: Geef je op via info@deva-deva.nl of stuur een appje.