Psychotherapie & Ademwerk

Een goed gesprek kan een grote opluchting zijn!

Het leven kan je flinke uitdagingen geven. Zonder dat je het door hebt loop je rond met allerlei verhalen waar geen gehoor aan wordt gegeven, vooral niet door jezelf. Je loopt vol, ontlaadt niet en je loopt onverwachts over. Of je loopt rond met een verhaal wat je niet mag of kunt delen, omdat je het zelf wel wilt dragen zonder een ander te belasten. Of je werkt al lang aan jezelf, maar je komt maar niet tot dat punt waarin je rust vindt. Zelfs al loop je jaren een spiritueel pad, toch voel je de doorbraak niet die je denkt te verwachten. Allemaal menselijke dingen! Een goed gesprek kan dan soms verhelderend werken.

In de gesprekken gebruik ik verschillende technieken om jezelf nog beter te ontdekken, ook de patronen die je misschien nog niet wist. En als je jezelf meer doorhebt dan ontstaat er ook een keuze om anders met jezelf om te gaan en met je omgeving.

Of je nu liever komt voor een goed gesprek of een therapiesessie, alles van jou is welkom!

Opbouw van een sessie: 

Kennismakingsgesprek (1 uur): Met de kennismaking staan we aan het begin van de expeditie. Dit gesprek zal de basis zijn van het verloop van de therapie. Deze vorm van kennismaken staat gelijk aan een therapeutische sessie.

Psychodynamische sessie (1,5 uur): We starten de sessie met het duidelijk krijgen waar je aan wilt werken. Aan de hand van deze uitkomst starten we met de sessie. We sluiten de sessie af door te checken of alles goed met je gaat en je weer een stap vooruit kan. Mogelijk krijg je een oefening of een opdracht mee.

Tussentijdse vragen: Omdat er tijdens een sessie veel los kan komen, is het logisch dat alle informatie even moeten zakken. Het kan zijn dat je dan later in de week vragen hebt over de sessie of over je proces. Mocht je na aanleiding van de sessie vragen hebben kun je contact met mij opnemen.

 

Welke therapievormen worden ingezet bij individuele begeleiding?

Vanuit mijn vak als psychodynamisch therapeut en ademcoach maak ik gebruik van verschillende therapievormen. De verschillende vormen die ik in een sessie kan inzetten maakt dat het woord "dynamisch" is toegevoegd bij psychodynamische therapie.

Therapievormen:

Ademwerk
Innerlijk kindwerk
Lichaamswerk
NLP Neuro Linguistic Programming
RET Rationeel Emotieve Therapie

EMDR
Hypnotherapie
RegressietherapieSystemisch werk
Voice Dialogue (Delenwerk)
Provocatieve therapie
Coaching

Wanneer maak je gebruik van een ademsessie en waarom is het ademen zo van belang?

Ademwerk

Bij de geboorte ademen wij het leven in en daarmee ontvangen wij het leven. Bij het overlijden ademen wij het leven uit en laten wij het leven los.

Ademen is essentieel in alles dat leeft. Het zet energie in beweging en zorgt voor levenskracht. Adem voedt, verbindt en maakt je tot één geheel. Zuurstof is de belangrijkste voeding voor al je cellen. Het geeft fysieke gezondheid, emotionele balans en mentale helderheid en creativiteit.

Ik werk met een specifieke ademtechniek. Deze specifieke ademtechniek zorgt dat het lichaam in alle delen van het lichaam meer zuurstof ontvangt dan bij een reguliere ademhaling. Dit maakt dat geblokkeerde, negatieve energie wordt omgezet naar positieve energie als vitaliteit, zelfvertrouwen en rust. Jouw adempatroon laat zien waar angsten en blokkades zitten en hoe je in het leven staat. Als ademcoach stimuleer ik je met een verbonden ademhaling jouw adempatroon te veranderen, waardoor angsten en blokkades getransformeerd mogen worden. Je ervaart de wijsheid van je lijf en ontdekt dat je meer bent dan alleen een lichaam van vlees en bloed.  Levenslustig, blij en verbonden met je wensen en verlangens.

Omdat deze methode werkt op celniveau is het ademen goed voor veel fysieke klachten. Ook kunnen er achterliggende emotionele/mentale blokkades zijn, die dan bewust, verwerkt en geïntegreerd worden. Ademwerk is een effectieve en holistische zelfhelingsmethode. Als je de techniek beheerst, kun je het zelf thuis doen. Zo ben je niet afhankelijk van een therapeut en kun je zelf je adem inzetten voor gezondheid, welzijn en het bereiken van je doelen.

Hoe werkt het?

Ademwerk opent het totale ademhalingssysteem.
Herken je dat je snel geneigd bent om te ademen vanuit je borst, je middenrif of dat je juist een buikademhaling hebt? Je gebruikt dan een deel van je lichaam om te ademen, maar niet het totale ademhalingssysteem. De reden dat je een ander adempatroon hebt ontwikkeld en hebt verandert komt meestal voort uit een overlevingsstrategie. Emoties zoals angst en spanning maken dat je hoog in de borst gaat ademen of stopt met ademen. Spannende gebeurtenissen zorgen ervoor dat het lichaam en geest besluit om even niet te willen voelen. Het lijf stopt letterlijk even met ademen. Het stoppen van de adem zorgt ervoor dat de levensadem even stopt en dat de emoties even niet gevoeld hoeft te worden. Wil je controle houden, dan adem je vanuit je middenrif en als je het moeilijk vindt om los te laten, gehecht bent aan dingen, dan is de uitademing vaak traag en lang. Deze patronen ontwikkelen zich onbewust. Ademwerk wil het totale ademhalingssysteem openen, dat betekent dat je ademt met gebruik van buik, middenrif en borst.

Technieken om het ademhalingssysteem te openen

Naast het ademen gebruik ik diverse technieken, zoals:
• het aanraken van drukpunten op het lichaam;
• expressie via geluid en bewegen;
• het gebruik van affirmaties;
• ontspanningsmoment na het ademen (15 minuten) voor verwerking en integratie.

Een verbonden ademhaling voor het gewenste resultaat

Ik maak gebruik van een verbonden ademhaling. Dit betekent dat de pauzes voor de in- en uitademing worden weggelaten. Er komt meer zuurstof in het lichaam, waardoor op het fysieke, het emotionele/mentale en het spirituele niveau er beweging en ruimte ontstaat.
Een deel wat vast zit, komt los komt door het ademen, waardoor zuurstof een gang ziet om het geen wat vast zit, van leven te voorzien. Het vastzittende deel wordt aangeraakt door zuurstof, er komt leven en komt in leven, beweegt en wordt losser en er onstaat ruimte.

Fysiek:
• Het ademhalingssysteem wordt geopend;
• Al de cellen worden gevoed en de organen gemasseerd;
• Je leert de techniek waardoor je de ademcapaciteit vergroot;
• Je lichaam ontgift en spanning neemt af.

Emotioneel/mentaal:
• Onderdrukte emoties worden bevrijd en geïntegreerd;
• Je doorbreekt je onbewuste patronen;
• Je ruimt beperkende overtuigingen op.

Spiritueel:
• Het verbindt je met je kern;
• Nieuwe inzichten op verschillende vlakken;
• Het omzetten van negatieve energiepatronen (lage frequentie/blokkade) naar positieve energiepatronen (hoge frequentie/ruimte) maakt de weg vrij naar andere lagen binnen het bewustzijn.

Hoe verloopt een ademsessie?
Eerst hebben we een gesprek over jouw hulpvraag. Samen bepalen we een positieve intentie voor de ademsessie, die tussen de 30 en 45 minuten duurt. Tijdens het ademen kijk ik naar jouw adempatroon en probeer waar nodig het ademhalingssysteem te openen. Tot slot is er een relaxperiode van vijftien minuten. Het totale consult duurt anderhalf uur.

Bij elke inademing breng ik rust in mijn lichaam.
Bij elke uitademing glimlach ik.
Ik blijf in het moment van nu
en ervaar het grote wonder van dit moment
- Thich Nhat Hanh -

 

Tarieven en vergoeding:

Tarieven:

Kennismaking: Telefonisch (Gratis)

Psychodynamische sessie (1,5 uur): € 90,-

Ademsessie (1,5 uur): € 90,-

Praktijkgegevens en codes:

BTW nummer: NL183985205B01

KvK inschrijfnummer:  59037822