Psychotherapie & Ademwerk

- Als jij je veilig voelt, start heling vanzelf -

Het leven geeft soms flinke uitdagingen. Je hebt misschien wel of niet geleerd daarmee om te gaan. Of je loopt rond met allerlei gevoelens die je niet begrijpt. Gevoelens die geen ruimte krijgen om te ontladen, je loopt onverwachts vol en zelfs over. Het zou natuurlijk fijn zijn als je bewust wordt dat er iets in jou speelt en er ruimte aan kan en mag geven.

Deze voorbeelden van situaties waar ik je graag mee opweg help:

- Zit je in een situatie waar geen uiting aan gegeven kan of mag worden en wil je het delen
- Werk je al lang aan jezelf, maar je komt maar niet tot dat punt waarin je rust vindt
- Bewandel je al jaren een spiritueel pad en voel de doorbraak niet die je verwacht had
- Denk je alles in je leven te hebben en gelukkig te "moeten" zijn, maar je voelt je leeg
- Wordt je weleens plotseling overvallen door angst of andere emoties en wil je daar hulp bij
- Ben je zwanger of bevallen en zijn er zorgen, twijfels of angsten die je niet verwacht had
- Ben je in de laatste fase van het leven en is er nog veel te delen om je vrij te voelen
- voel je je altijd gespannen en wil je leren jezelf te kunnen ontspannen
- Heb je het gevoel dat je jezelf kwijt

Allemaal menselijke dingen!

In de gesprekken is er alle ruimte voor jou om te zijn wie je bent en wat je wilt delen. Zo ontstaat er in dat moment wat de aandacht nodig heeft. Je zult gaan voelen en begrijpen dat jouw lichaam veel aangeeft. Op die manier leer je een fijne relatie op te bouwen met jezelf. Het is natuurlijk fijn als je je weer kan verbinden met jezelf en daarmee met je omgeving. Het maakt niet uit in welke fase van je leven je zit. Als je naar jouw lichaam leert luisteren, voelt het lichaam zich veilig en ontstaat heling als vanzelf!

Of je nu liever komt voor een gesprek of een therapiesessie, alles van jou is welkom!

Opbouw van een Psychotherapie sessie: 

Kennismakingsgesprek (1 uur): Met de kennismaking staan we aan het begin van de expeditie. Dit gesprek zal de basis zijn van het verloop van de therapie. Deze vorm van kennismaken staat gelijk aan een therapeutische sessie.

Psychodynamische sessie of individuele ademsessie (1,5 uur): We starten de sessie met het duidelijk krijgen waar je aan wilt werken. Aan de hand van deze uitkomst starten we met de sessie. We sluiten de sessie af door te checken of alles goed met je gaat en je weer een stap vooruit kan. Mogelijk krijg je een oefening of een opdracht mee.

Tussentijdse vragen: Omdat er tijdens een sessie veel los kan komen, is het logisch dat alle informatie even moeten zakken. Het kan zijn dat je dan later in de week vragen hebt over de sessie of over je proces. Mocht je na aanleiding van de sessie vragen hebben kun je contact met mij opnemen.

Gesprek laatste levensfase (1 uur): Deze vorm is een gesprek die de ruimte biedt in dat wat er in het moment gezegd moet worden. Deze gesprekken kunnen variëren in hoeveelheid en frequentie. Alles wordt samen overlegd en besproken in waar de behoefte is. Een einde levens gesprek zal geen kennismaking nodig hebben.

 

Welke therapievormen worden ingezet bij individuele begeleiding?

Vanuit mijn vak als psychodynamisch therapeut en ademcoach maak ik gebruik van verschillende therapievormen. De verschillende vormen die ik in een sessie kan inzetten maakt dat het woord "dynamisch" is toegevoegd bij psychodynamische therapie.

Therapievormen:

Ademwerk
Innerlijk kindwerk
Lichaamswerk
NLP Neuro Linguistic Programming
RET Rationeel Emotieve Therapie

EMDR
Hypnotherapie
Regressietherapie Systemisch werk
Voice Dialogue (Delenwerk)
Provocatieve therapie
Coaching

Wanneer maak je gebruik van een ademsessie en waarom is het ademen zo van belang?

Zet jouw ademstroom volledig AAN.

Herinner je lichaam te voelen, herinner dat je keuzes hebt en creatieve bronnen in jezelf activeert en je elke cel opent voor leven.

Ongeveer 70 % van de gifstoffen van het lichaam worden afgevoerd via de ademhaling. Stel je voor welk belang het met zich mee brengt om aandacht te geven aan bewust ademhalen. Daarnaast heeft de adem veel invloed op het fysieke, mentale, emotionele en energetisch proces. Het reinigt en transformeert blokkades op verschillende lagen en zal ruimtes creëren voor rust en nieuwe inzichten.

Het kan zijn dat er door stress meer spanning is ontstaan in jezelf. Meestal heeft dat ook zijn weerslag op jouw manier van ademen en eindigen we met een goed getrainde korte hoge ademhaling die onszelf op langere termijn niet voedt. Langzaam kan er onnodig meer spanning ontstaan welke wederom invloed heeft op de ademhaling en daarbij op ons denken.

Een ademsessie zal je ondersteunen jouw ademhalingssysteem meer to openen. De hersenen te herinneren waar in jouw lichaam de adem kan en mag stromen. Er prachtige nieuwe neurale paden aangelegd worden. Met de uitkomst jezelf, jouw lichaam beter te voelen, het denken niet de overhand te geven, je emoties te leren kennen, je energie functioneel in te zetten en vooral het gevoel van ‘regie’ te hebben in al deze processen.
De aandacht zal gaan naar het ontdekken en openen van je buik- flank en borst ademhaling. Deze fysieke ruimtes in de sessie volledig te benutten en in beweging te brengen door een constante stroom van in en uitademen. Deze vorm van ademen noemen we ook wel: verbonden ademen.

Ik geef de sessies in drie vormen:

- Eén op een ademsessie transformationeel breath (verbonden ademen): intensievere vorm van ademen (in en uit zonder ademstop) onder begeleiding van muziek en de ademcoach.

- De Light-versie houdt in dat het een lichte ademsessie is ten opzichte van de Transfomational breath sessie. We raken het proces aan en zullen er op een rustig tempo bekend mee worden. Tijdens deze zachte ademsessie word je begeleidt door muziek afgestemd op jouw sfeer en ritme.

Voor beide sessies geldt:
Duur: 1,5 uur
Prijs: € 75,-

- Ademcirkel: de ademtechniek is hetzelfde. Ademen in een groep klein of soms groot raakt vaak op een nieuwe manier. Er wordt samen geademd, de energie is intenser, er zijn andere geluiden waarin je uitgedaagd wordt bij jezelf in je proces te zijn, terwijl je geraakt kan worden door de sfeer om je heen en de gevoelens die in jou vrijkomen.

Duur: 3 uur
Prijs: € 35,-
Data: zie pagina events

Wil je je aanmelden of heb je vragen:
Bel of app me gerust: 0652665922
Voel je welkom!

Tarieven en vergoeding:

Tarieven:

Kennismaking: Telefonisch (Gratis)

Psychodynamische sessie (1,5 uur): € 75,-

Ademsessie (1,5 uur): € 75,-

Laatste levensfase  gesprekken (1 uur): €45,-

Praktijkgegevens en codes:

BTW nummer: NL183985205B01

KvK inschrijfnummer:  59037822