Docenten

Mirjam Rieken

Een mens is bijzonder krachtig, meestal meer dan hij beseft. Deze kracht inspireert mij en daarmee werken vind ik prachtig. Naast de functie als psychodynamisch therapeut, ademcoach en hypnobirthing docente is yoga en meditatie een grote inspiratiebron in Lovte. Lovte staat dan ook in het teken van bewustwording, integratie en groei. We bieden daarom ook diverse yoga -en meditatiebeoefeningen aan in Lovte.

De psychodynamische therapie is een vorm van bewust worden en ontdekken hoe jij werkt, fysiek, emotioneel, energetisch en meer. Ook dat je een keuze hebt om te kiezen hoe je ergens mee omgaat. Ademwerk creëert ruimte in zowel energetische als fysieke lagen die uitdagingen geven. Er zijn natuurlijk vele manieren om hiermee aan de slag te gaan, ademwerk vind ik een krachtige interventie en werk daar graag mee. Hoe fijn is het om jouw gereedschappen: het lichaam, denken en emoties te begrijpen en de signalen te leren volgen om de weg van jouw pad helder te krijgen.

Het leven inkomen en loslaten, geboorte en overgaan vind ik een fascinerend geheel. Mede om die rede begeleid ik graag zwangeren en de (ouderen) mensen die wat dichter bij deze fases van het leven zijn.

Na ruim tien jaar gewerkt te hebben in verpleeg- en verzorgingshuizen, heb ik vaak het proces meegemaakt van het afronden van het leven. Graag begeleid ik mensen in deze laatste fase. Het gevoel te hebben zaken rond te maken, helpt om zich vrij te voelen en rustig (er), over te gaan. Kijk voor meer info naar de link psychotherapie.

Bij de geboorte vooraf geef ik stellen of solo al jaren Hypnobirthing, zo fijn om het vertrouwen in deze reis stevig neer te zetten voor zowel de zwangere als de partner. Kijk voor meer info naar de link Hypnobirthing.

Met liefde en aandacht ben ik er graag voor jou.

Mirjam

Lid van: Collectief Alternatieve therapeuten

Marjolein Meershoek

Mijn naam is Marjolein Meershoek (1975).
Sinds 2008 ben ik mijn eigen bedrijf begonnen, The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn. Ik geef sinds mei 2019 Yoga & Meditatie lessen bij Lovte in Voorhout.
Vanaf mijn 20e ben ik het spirituele pad opgegaan, op zoek naar mezelf. Dat was een hele zoektocht en zocht alles buiten me.
Toen ik zwanger was van mijn dochter ontdekte ik de zwangerschapsyoga, waarin de adem voor mij centraal stond en ik een prachtige bevalling had, waarbij ik mezelf door de adem kon ervaren als energie en mijn dochter binnen 4 uur werd geboren.
Na mijn bevalling ben ik verder gegaan met yoga om ook mijn gedachten, adem en lichaam tot rust en ontspanning te brengen. In 2007 volgde ik de opleiding kinder- en tieneryoga bij Helen Purperhart. Hierin werd ook mijn innerlijk kind weer aangeraakt. Ik begon met het lesgeven van kinderyoga – en tieneryoga. Ik merkte na een aantal jaar, dat ik verdieping wilde in mijn yogalessen, waarop ik in 2010 de 4-jarige opleiding bij Saswitha Opleiding voor Yoga & Wijsbegeerte in Bilthoven ben gaan volgen. De opleiding bestond uit 3 basisjaren en één specialisatie jaar, waarin ik heb in het 4e jaar heb gekozen voor de specialisatie zwangerschapsyoga.
Een prachtige opleiding, die mij heel veel gebracht heeft, zowel fysiek, spiritueel, emotioneel, mentaal en energetisch. De afgelopen jaren heb ik door veel intense ervaringen in mijn eigen leven mogen groeien en transformeren. De weg van groei en transformatie was voor mij destijds geen makkelijke weg. Inmiddels heb ik de tools gevonden om het proces veel gemakkelijker te doorlopen en dat is wat ik graag aan iedereen wil meegeven en waarin ik ondersteuning wil en kan bieden.
De yoga- en meditatielessen, die ik geef zijn verstillend, verdiepend, energetisch en transformerend. Tijdens de yogalessen staat de adem centraal. De adem, die de verbinding is tussen het bewuste en onbewuste, tussen het lichaam en de geest/het denken, tussen het zichtbare en het onzichtbare. De adem is je anker in moeilijke tijden, brengt rust en kalmte, bevordert gezondheid en genezing.
Naast de yoga & meditatie ga ik binnenkort starten met SoulUnion lessen, energetische lessen op cel- en DNA niveau. Tevens breid ik mijn lessen uit met nieuwe lessen in “Manifesteren & Creëren”. Hierin krijg je inzicht en tools om jouw eigen leven te creëren, zoals jij dat wilt!
Heb je interesse in één van mijn lessen neem dan vrijblijvend contact met me op via info@theessenceoflife.nl of kijk op http://www.theessenceoflife.nl

Anneke van der Plas

Anneke van der Plas

Al meer dan 20 jaar ben ik met veel plezier werkzaam als yogadocente. Zelf volgde ik mijn eerste yogales op 25-jarige leeftijd. Behalve dat ik de oefeningen erg fijn vond om te doen, voelde ik me in mijzelf prettiger en evenwichtiger: het was alsof ik thuiskwam in mijn lichaam. Naast mijn drukke baan was yoga echt mijn rustmoment. En sindsdien heeft het mij niet meer losgelaten.

‘’Yoga is voor mij rustig de tijd nemen, het tempo verlagen, de zintuigen openen en aandachtig aanwezig zijn in het moment.‘’

Mijn yoga-opleiding

Na 2 jaar les had ik er behoefte aan om mij meer te verdiepen in yoga. Mijn pad werd de vierjarige opleiding tot yogadocent bij Ajita, oprichter van het Raja Yoga Instituut. Daarna heb ik de opleiding voor cranio sacraal therapeut gevolgd en in juni 2004 heb ik mijn eigen praktijk opgezet voor Cranio Sacraal Therapie.

Yogalessen

Iedereen kan yoga beoefenen. Daarom nodig ik je graag uit om dichter bij jezelf, je intuïtie en je behoefte te komen. Neem een pauze, omarm de stilte en kom tot rust: zowel tijdens de les als in het dagelijks leven!

Je bent van harte welkom voor een proefles waarbij je vrijblijvend kennis maakt met bewustwording en ontspanning in een kalme en rustgevende omgeving.

Voor meer informatie zie: http://www.annekeyoga.nl

Marijke Kuyt

Mijn naam is Marijke Kuijt. 

Gedragen door de vleugels van mijn praktijknaam Yellow Living werk ik met veel passie, openheid en inspiratie, altijd mee bewegend bij wat past bij nu en bij jouw vraag. 

In mijn werk help ik om de verhalen die jouw leven en lichaam voor je dragen te omarmen en jouw midden daartussenin te ontdekken. Om vanuit een versterkte verbinding met wie en wat jij bent te leven zoals jij wilt en zoals het past bij jouw unieke verhaal.

Ik werk met het lichaam als kompas, ankerpunt en poort, verbonden vanuit licht met beide benen op de aarde met verschillende aanpakken; soms past het ene beter dan het andere voor dat moment en tegelijkertijd ondersteunen ze elkaar weer:

Kaiut yoga, ademtherapie, lomi lomi buik massage en Access Bars. 

Op www.yellowliving.nl kun je meer over mij en mijn werkwijze lezen. 

 

Kelly Verbeek

Yoga & meditatie

Info volgt binnenkort! Zie website voor alle tijden en tarieven.

Kelly Verbeek

Jorine Taal

Hoi, ik ben Jorine.

Als kind van de zeventiger jaren was ik al behoorlijk sensitief, maar door mijn omgeving werd dat nooit erkend, waardoor ik het zelf ook niet zo zag. Onbewust van de betekenis toen. Gaandeweg vielen er natuurlijk dingen op die ik voelde, deed of wist, maar dat werd altijd als het zogenaamde toeval omschreven. Intussen weet ik beter!

Na mijn 40e ben ik mij gaan verdiepen in mijn eigen Zijn. Mijn drie kinderen waren geboren, ik was bewust thuisblijfmoeder en ik kreeg na de 3e verjaardag van mijn jongste meer tijd voor mijn eigen pad. Ik begon met Reiki in 2009, en heb de Reiki Master gedaan in 2013. Sindsdien geef ik les en help ik ook andere mensen op hun pad.

Vanuit de eerste Reiki-lessen kwam ik er achter dat ik helderwetend en heldervoelend ben. Ook ontdekte ik tijdens de trainingen dat ik heel makkelijk kon in-tappen op andere niveaus van bestaan, dimensies. Ik noemde dit zielsreizen. Dit gaf in het eerste jaar heel wat stof tot nadenken!

Na deze ontdekking heb ik in 2010 en 2011 een mediumtraining gedaan, zoekende naar antwoorden en houvast over hoe je om kunt gaan met dit soort eigenschappen. Hoe kon ik deze talenten omarmen? Het gaf mij heel veel antwoorden en richting ook. Vanuit deze training ben ik begonnen met het maken van zielstekeningen. Dit ging geheel spontaan. Het was echt mijn weg, mijn manier om een spirituele reading te geven. Als gevolg hiervan ben ik in 2011 gestart met Claire Wisdom, mijn spirituele praktijk.

In 2014 kwamen de Inca’s op mijn pad, sinds dat jaar ben ik student van Escuela Inca Medicina van Don Alejandro Apaza Machacca uit Peru. Hij is een Q’euros-indiaan en geeft zijn lessen door in kleine groepen. De lessen van de Inca’s zijn enorm verbonden met de geesten (spirits) van de Aarde. Pacha Mama, Mama Cocha, de slang, puma, kolibrie en condor, de bergen, winden, zeeën, vrouwelijke en mannelijke goden/godinnen en spirits, zon maan en sterren, alles komt voorbij! Een echte natuur-spiritualiteit. Het is aardend maar tegelijkertijd ook verlichtend!

Intussen heb ik de basis- en mastertraining tot Nusta Paqo (Inca Sjamaan) voltooid en mag ik deze kennis doorgeven. Ik werk veel met de technieken voor healing, reiniging, soulretreaval, extractie van entiteiten en voorouder-werk, zoals ik die van Don Alejandro en zijn familie heb mogen leren.

Daarnaast mag ik ook de grote inwijdingen (Hatun Karpay) geven en anderen opleiden tot Paqo.

Bij Lovte werk ik op woensdag- en donderdagmiddag. Dit zijn privésessies voor healing, reading, inwijdingen etc. Daarnaast verzorg ik ook meditatie-avonden, Despacho-rituelen, Reiki- en Incacursussen.

Wil je meer weten over mij of over mijn werk, neem dan gerust ook even een kijkje op mijn

website:

www.clairewisdom.nl

jorine@clairewisdom.nl

tel. 06-18561123

Lieve groet,

Jorine

 

Betty Colin

Betty Colin (1974) Het werk van heling dat ik hier aanbied bij Lovte doe ik in liefde en diep vertrouwen in het wetende veld dat ons allemaal omvat. Naast mijn seculiere opleiding, en latere spirituele scholing ben ik ook gevormd door het leven zelf. Juist de doorvoelde en doorwerkte pijnlijke of sterk uitdagende periodes en situaties hebben geleid tot veel inzicht en een grote compassie. Van nature ben ik sterk sensitief en empathisch en kan dit beheerst en gedoseerd in mijn werk toepassen. Hierdoor is een brede bedding ontstaan waar vanuit ik dit werk doe. Dit maakt dat, zonder oordeel, alles wat zich aandient welkom is voor erkenning en transformatie.

Na mijn academische achtergrond in Romaanse talen ben ik vele jaren werkzaam geweest in het onderwijs. Hierbij heb ik gewerkt op alle niveau’s. Met jong volwassenen, professionals en immigranten. Als professioneel was ik succesvol en graag gezien maar ik voelde dat ik deze loopbaan wilde onderbreken. Mijn innerlijk werk en een diep verlangen naar heelheid vroeg hierom. Het roer ging om, ik ben gaan reizen en heb mij vol overgave verbonden met de klassieke Hindoe Tantra en het Sjamanistisch medicijnwerk. In beide tradities heb ik de afgelopen twaalf jaar intensief gestudeerd. Tegelijkertijd heb ik me met tederheid gewijd aan mantelzorg en stervensbegeleiding.

Bij Lovte bied ik Systemisch Werk aan, zowel familie- en themaopstellingen dagen als individuele sessies. Mijn passie voor het opstellingenwerk is van recentere datum maar volledig in lijn met al datgene wat hieraan voorafging. De opleiding die ik hiervoor gevolgd heb is bij Wel opstellingen. Sindsdien neem ik deel aan intervisie groepen voor feed-back en verdere professionele ontwikkeling. Voor meer informatie over opstellingenwerk, zie de link op deze website.

Daarnaast bied ik klassieke puja’s (rituelen) aan in de Hindoe Tantra traditie waarin devotionele mantra recitatie, offergaves en meditatie centraal staan. Ik werk met deze eeuwenoude traditie om de tijdloze kwaliteiten van ons bewustzijn en levensenergie te eren en te onderzoeken. De nadruk ligt hierbij op de innerlijk betekenis van de uiterlijke viering en rituele handelingen. De beschrijving van elke puja is te lezen bij de aankondiging van het event zelf.

Mijn contactgegevens zijn:

bettycolinapenstaartjehotmail.com

https://hetwetendeveld.nl

Whatsapp: +32496.52.79.23

 

Sabina Huurneman

‘Ik ben jarenlang ernstig beperkt geweest door het chronisch vermoeidheids syndroom CVS (ME).
Hierdoor weet ik hoe frusterend en stressvol het is als je niet kunt doen wat je zou willen doen. En hoe het is om met beperkingen om te gaan en hoe je hierin verder kunt groeien.
In de moeilijkste jaren kwam ik weinig buiten, ik kon maar korte stukjes lopen op goede dagen, en ik kon me nauwelijks genoeg concentreren om te kunnen lezen.
Na jaren langzaam maar stabiel herstel gaat het nu heel goed met me. Ik heb een gezin met twee kinderen, geef trainingen, en doe aan hardlopen.
Ik leef nu een fijn vol leven en help graag mensen met kleine of grote stress om weer in hun kracht te staan.’

“Het zijn niet de omstandigheden die bepalen hoe jij je voelt, het is je eigen houding tegenover die omstandigheden.”

De Dalai Lama

‘Mindfulness lijkt soms een bevlieging, een mode-ding. Dat is jammer. Ik ben al jaren ‘bevlogen’; elke dag merk ik hoeveel energieker, prettiger, vrijer en creatiever het leven is als je bewust bent van wat je doet en denkt. Ik zou het erg leuk vinden als je dat bij de training komt ervaren!
Ik ben gecertificeerd Mindfulness trainer en heb mijn opleiding gedaan bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor mindfulness trainers, de VMBN (hoogste categorie) en bij het netwerk voor bewustwording Bewust Bollenstreek.
Verder heb ik diverse opleidingen en cursussen gedaan, zoals NLP, Ismakogie, Healing en Reiki en het Gupta Programma.’

Sabina Huurneman
Sabina@mindfulnesshillegom.nl
06-18543151

www.mindfulnesshillegom.nl

Lid van

Petra van Oorschot

In februari 2020 heb ik mijn praktijk geopend voor verlies- en rouwbegeleiding. Dat bied ik onder andere in de heerlijke ruimte van Lovte. Ik doe nu dát wat ik het liefste doe: luisteren naar het verhaal van de ander, samen op zoek gaan naar de veerkracht om op die manier weer een ingang te vinden om van de mooie dingen in het leven te kunnen genieten.    

  

Kinderen, jongeren en volwassenen die vastlopen in hun verdriet zijn bij mij welkom om op verhaal te komen en krijgen handvatten om om te gaan met het grote gemis. 

Al van jongs af aan ben ik geboeid door het verhaal van de ander. Waarom doet iemand wat hij doet? Wat motiveert hem of haar? Waarom reageren mensen verschillend op eenzelfde situatie?

 

Ik verwonderde me vaak over de enorme veerkracht die mensen tonen en wilde daar graag ‘iets’ mee gaan doen. Dat heb ik gevonden in de verlies en rouwbegeleiding. Leren omgaan met een gemis of groot verdriet vraagt om het aanboren van eigen veerkracht. Wat is er nodig om deze weer te vinden en er (weer) optimaal gebruik van te kunnen maken?

 

Het mooie werk als verlies- en rouwbegeleider combineer ik met een baan in het onderwijs. Door het werken met verschillende leeftijdsgroepen kom ik in aanraking met alle aspecten van verlies en gemis. Ik zie wat een ingrijpende gebeurtenis met iemand persoonlijk of met een gezin kan doen. Daarnaast zie ik ook de impact van een ingrijpend verlies binnen organisaties of scholen.

Door deze afwisseling ben ik gespecialiseerd in het op maat aanbieden van mijn ondersteuning. Ik ben creatief en zoek opdrachten en werkvormen uit die passen bij wie jij bent en wat jij nodig hebt. Ik ben geduldig en probeer ook te horen wat niet uitgesproken wordt. 

 

Hartelijke groet, Petra van Oorschot

www.omgaanmetverdriet.nl

06 41212534

 

Sandra Witteman

Sandra Witteman

Soms kan het leven zoveel makkelijker zijn dan we denken of we gewend zijn…

Mijn missie en doel is om mensen te inspireren en te leren om weer vanuit persoonlijke vrijheid te leven. Jou in beweging te zetten zodat je kunt en gaat doen wat je leuk vindt.

Ik ben gespecialiseerd mastertrainer en coach op het gebied van communicatie, mindset, (Persoonlijk) leiderschap en vitaliteit. Mijn kracht ligt in haar grondige inzicht en technieken om communicatie en persoonlijke ontwikkeling te verbeteren. Hiervoor heb ik tal van opleidingen en specialisaties gevolgd in het binnen- en buitenland.

Kenmerkend voor mij is: respectvol is naar anderen, eerlijk, positief en enthousiast. Dit zet ik in om mensen zélf aan het roer te krijgen en verantwoordelijkheid te nemen voor waar ze staan. Vanuit eigenaarschap, komt er vooruitgang. “Mijn missie is om mensen in hun kracht te laten komen, te inspireren, motiveren, begeleiden en van kennis te voorzien om ervoor te zorgen dat ze genieten van het leven, zelfverzekerd in het leven staan en wat zij willen eruit kunnen halen. Of het nu in een training is of individueel coachtraject: wanneer iemand weer ruimte en inspiratie krijgt om verder te gaan en te groeien, dan zie je iemand veranderen. Er ontstaat ruimte, motivatie en energie. Daar doe ik het voor…”

Dit alles doe ik vanuit mijn twee bedrijven:
– 4Balance (www.4balance.info) gericht op volwassenen en organisaties.
– NLP&Kids (www.NLPKids.nl) om ieder kind hiermee op te kunnen laten groeien.

Gericht op professionals, leerkrachten, coaches, begeleiders, ouders, jongeren en kinderen.

Wil jij je onbevangenheid terug en leven vanuit persoonlijke kracht?
Laat het me dan weten en neem contact met me op.
Warme groet,
Sandra

Celine van Mastrigt & Marcella Tam

Volg het weten van je lichaam

Over verbinding en heling

  • Kun jij de ander emotioneel toelaten? Of blijf je vooral waakzaam en heb je een emotionele muur? 
  • Kun je gelijkwaardigheid met een ander voelen? Of voel je je vaak kleiner dan? Of juist dat jij meer moet dragen? 
  • Kun je bescherming door de ander voor jou voelen en toelaten? 
  • Kun je vertrouwen en je veilig intiem voelen met een ander? 

In de prachtige ruimte van Lovte geven wij, Marcella Tam en Celine van Mastrigt, maandelijks een groepsworkshop emotioneel lichaamswerk.  Met behulp van lichaamsgerichte oefeningen en de kracht van verbinding en veilige aanraking onderzoek je je eigen patronen en waar deze patronen niet meer voor jou werken, helpen we je om nieuwe, helende wegen te vinden. We nodigen je uit om je emoties authentiek en integer te uiten met beweging en geluid. We werken met de kracht van wezenlijke betrokkenheid en empathie voor elkaar. En met de kracht van diep, veilig, overvloedig genieten. De bondingtherapie van Dan Casriel (zie www.bondingpsychotherapie.nl) en de lichaamsgerichte therapie (Alexander Lowen, Jack Painter) vormen onze rode draad.

Elke workshop krijgt een thema, maar leidend voor ons is jouw proces, waar jij staat en waar jouw behoeften liggen.

We werken met een vaste groep van 8-10 personen, die zich committeren aan telkens 6 bijeenkomsten. Kosten: Intakesessie 35 euro, workshop (dagdeel) 50 euro. 

De workshops zijn telkens op een zaterdag van 09.30-12.30  uur. 

Voor meer informatie kan je mailen of bellen naar een van ons beiden:

Celine van Mastrigt (bonding)psychotherapeut en GZ psycholoog, 06-11033106 of info@sameninverbinding.nl

Marcella Tam, bondingpsychotherapeut en lichaamsgericht therapeut, 0624429411 of info@medereizigertrainingen.nl


Joke Willemse

Mijn naam is Joke Willemse. Geboren en getogen in Noordwijkerhout. Na wat omzwervingen uiteindelijk weer neergestreken in Voorhout.

In Lovte geef ik één op één consulten voor hypnotherapie/coaching in mijn praktijk Hypnotherapie Voorhout.

Ik ben van oorsprong docente Geschiedenis, maar ben voornamelijk werkzaam geweest binnen de re-integratie wereld. Eerst als re-integratiecoach, later als arbeidsdeskundige. Ik vind het heerlijk om mensen een stapje vooruit te helpen, op wat voor manier dan ook. Ik heb dus altijd met veel voldoening met en voor mensen gewerkt. Door het werken met mensen en mijn interesse in psychologie, heb ik geleerd om vaak redelijk snel bij de kern van het probleem te komen, ook als dat voor de cliënt zelf nog niet zo duidelijk is.

Om mijn gesprekstechnieken te verbeteren heb ik een opleiding gevolgd voor counselor/coach. Later ook een opleiding tot regressie therapeut. Ik heb gemerkt dat alleen maar praten en tot inzichten komen soms onvoldoende is om ook het gedrág te veranderen. Als je directe toegang hebt tot het onbewuste, kun je nog grotere stappen maken.

Daarom heb ik ook een opleiding tot internationaal register hypnotherapeut gevolgd op HBO niveau bij Hypnoworld. Hypnoworld is een iso gecertificeeerd  en door verschillende beroepsverenigingen erkend opleidingsinstituut. Om mijn kennis en vaardigheden up to date te houden, volg ik nog regelmatig allerlei masterclasses.

Mocht dit alles je aanspreken, maak dan een afspraak voor een vrijblijvende intake, dan kunnen we kijken of en op welke manier ik jou van dienst kan zijn! Als je hypnose een brug te ver vindt, is coaching natuurlijk ook een goede optie.

Voor meer info: www.hypnotherapievoorhout.nl

Telefoon: 06-57245090