Docenten

Mirjam Rieken

Een mens is in mijn ogen bijzonder krachtig, soms meer dan hij beseft. Deze kracht inspireert mij. Met deze kracht aan de slag te gaan vind ik een groot kado. Naast de functie als psychodynamisch therapeut, ademcoach en hypnobirthing docente is de yoga -en meditatieleer mijn grote inspiratiebron. De afgelopen jaren ben ik hier intensief mee bezig, in eigen beoefening met als basis de yogaschool Deva Deva van Pieter Scheffe. Het bestuift mijn leven en werk. Lovte staat dan ook in het teken van bewustwording, integratie en groei. Vol inspiratie en passie bieden we yoga -en meditatiebeoefeningen aan in Lovte.

De psychodynamische therapie is een vorm van bewust worden en ontdekken dat je zelf een keus hebt om te kiezen hoe je ergens mee om kan gaan. Met ademwerk is er soms wat extra ruimte te bereiken bij stukjes die wat langer een uitdaging zijn en vast zitten in het lichaam en geest. Er zijn vele manieren om hiermee aan de slag te gaan, ademwerk vind ik daarin een heel fijne manier en werk daar graag mee.

Het leven inkomen en loslaten, geboorte en overgaan vind ik een fascinerend geheel waarin ik nog veel wil ontdekken. Mede om die rede begeleid ik graag zwangeren en de (ouderen) mensen die wat dichter bij deze fases van het leven zijn.

Met liefde en passie ga ik graag met jou dit avontuur aan, welkom!

Mirjam Rieken

Marjolein Meershoek

Mijn naam is Marjolein Meershoek (1975).
Sinds 2008 ben ik mijn eigen bedrijf begonnen, The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn. Ik geef sinds mei 2019 Yoga & Meditatie lessen bij Lovte in Voorhout.
Vanaf mijn 20e ben ik het spirituele pad opgegaan, op zoek naar mezelf. Dat was een hele zoektocht en zocht alles buiten me.
Toen ik zwanger was van mijn dochter ontdekte ik de zwangerschapsyoga, waarin de adem voor mij centraal stond en ik een prachtige bevalling had, waarbij ik mezelf door de adem kon ervaren als energie en mijn dochter binnen 4 uur werd geboren.
Na mijn bevalling ben ik verder gegaan met yoga om ook mijn gedachten, adem en lichaam tot rust en ontspanning te brengen. In 2007 volgde ik de opleiding kinder- en tieneryoga bij Helen Purperhart. Hierin werd ook mijn innerlijk kind weer aangeraakt. Ik begon met het lesgeven van kinderyoga – en tieneryoga. Ik merkte na een aantal jaar, dat ik verdieping wilde in mijn yogalessen, waarop ik in 2010 de 4-jarige opleiding bij Saswitha Opleiding voor Yoga & Wijsbegeerte in Bilthoven ben gaan volgen. De opleiding bestond uit 3 basisjaren en één specialisatie jaar, waarin ik heb in het 4e jaar heb gekozen voor de specialisatie zwangerschapsyoga.
Een prachtige opleiding, die mij heel veel gebracht heeft, zowel fysiek, spiritueel, emotioneel, mentaal en energetisch. De afgelopen jaren heb ik door veel intense ervaringen in mijn eigen leven mogen groeien en transformeren. De weg van groei en transformatie was voor mij destijds geen makkelijke weg. Inmiddels heb ik de tools gevonden om het proces veel gemakkelijker te doorlopen en dat is wat ik graag aan iedereen wil meegeven en waarin ik ondersteuning wil en kan bieden.
De yoga- en meditatielessen, die ik geef zijn verstillend, verdiepend, energetisch en transformerend. Tijdens de yogalessen staat de adem centraal. De adem, die de verbinding is tussen het bewuste en onbewuste, tussen het lichaam en de geest/het denken, tussen het zichtbare en het onzichtbare. De adem is je anker in moeilijke tijden, brengt rust en kalmte, bevordert gezondheid en genezing.
Naast de yoga & meditatie ga ik binnenkort starten met SoulUnion lessen, energetische lessen op cel- en DNA niveau. Tevens breid ik mijn lessen uit met nieuwe lessen in “Manifesteren & Creëren”. Hierin krijg je inzicht en tools om jouw eigen leven te creëren, zoals jij dat wilt!
Heb je interesse in één van mijn lessen neem dan vrijblijvend contact met me op via info@theessenceoflife.nl of kijk op www.theessenceoflife.nl

Marjolein Meershoek

Machiel van de Wetering

Na een spirituele jeugd, kwam er een lange periode, waarin spiritualiteit een marginale rol speelde. Leefde mijn leven intens met werk, sport, plezier, familie. Zoals zo velen! Totdat het hele systeem crashte, en iets in mij voelde, dat alles wat ik overal had gezocht, heel dichtbij was, in mijzelf. Ik begon met studie thuis, een eigen asana practice, wat lezen. Steeds nieuwsgieriger geworden, stapte ik over de (huizenhoge!!) drempel, en schreef me in bij een yogaschool. Daar leerde ik echt voelen, leerde ik een glimp op te vangen van wie IK echt was vanbinnen. Het voelde als thuiskomen na een lange reis. Direct daaropvolgend ben ik, voor mijn eigenontwikkeling, een 3-jarige yoga docenten opleiding gaan volgen, gevolgd door diverse retraites, veel zelfstudie en een dagelijkse eigen beoefening. Omgeven door bahkti (verlangen), om steeds verder door te dringen tot de ware essentie van Zijn. Om steeds meer sprankeling te laten ontstaan in de verbinding tussen mijn innerlijke stilte, en de soms weerbarstige buitenwereld. Steeds meer te leren, te integreren, en weer verder te gaan. Om in Liefde te gaan van “relexation” naar “realisation”, naar leven in het huidige moment. Gaandeweg werd ik zo enthousiast over de nieuwe inzichten in mijn leven, dat de behoefte om te delen steeds meer naar voren kwam. Nu, na op verschillende plekken les te hebben gegeven, deel ik mijn inspiratie bij Lovte. Mede door het lopen van mijn eigen weg, is mij ook heel duidelijk dat elke reden een goede reden is om met yoga te starten. Of je nu wilt beginnen, om een liefdevollere en rijke verbinding te krijgen met jezelf en je omgeving, meer fysieke soepelheid wilt of voor meer rust en ontspanning in jezelf wilt zorgen, of dat je je weg wilt vervolgen, yoga zal werken voor ieder doel en op ieders eigen niveau. Net zoals het dat al duizenden jaren doet voor vele anderen!! Er is altijd ruimte voor ontwikkeling, zowel op fysiek als op spiritueel niveau. Het maakt niet uit waar je nu staat, als je nu begint, ga je jezelf ont-wikkelen.
Graag geef ik in de lessen jou de ruimte en gelegenheid om je eigen potentie, je eigen hogere doel in je leven, te ontdekken d.m.v. yoga en meditatie in zijn hele volle rijkdom. In de lessen maken we, naast verstillings momenten, dankbaar gebruik van de technieken uit de AYP yoga (meer informatie hierover op de site en via https://aypsite.nl/ ). Deze technieken bestaan onder meer uit asana’s , spinal breathing pranayama, mantra meditatie, samyama en nog veel meer gevorderde technieken. Daarnaast maken we ook altijd ruimte om inzichten uit de yoga-filosofie of ayp te bespreken. Of om vragen te bespreken of om gewoon te delen wat er op dit moment speelt bij jou.

Ik zie je graag in les, om samen verder te groeien!!

Machiel

Machiel van de Wetering