Docenten

Mirjam Rieken

Een mens is bijzonder krachtig, meestal meer dan hij beseft. Deze kracht inspireert mij en daarmee werken vind ik prachtig. Naast de functie als psychodynamisch therapeut, ademcoach en hypnobirthing docente is de yoga -en meditatieleer mijn grote inspiratiebron. Het bestuift mijn leven en werk. Lovte staat dan ook in het teken van bewustwording, integratie en groei. We bieden daarom vol inspiratie diverse yoga -en meditatiebeoefeningen aan in Lovte.

De psychodynamische therapie is een vorm van bewust worden en ontdekken dat je een keuze hebt om te kiezen hoe je ergens mee omgaat. Ademwerk creëert ruimte in zowel energetische als fysieke lagen die uitdagingen geven. Er zijn natuurlijk vele manieren om hiermee aan de slag te gaan, ademwerk vind ik een krachtige interventie en werk daar graag mee. Hoe fijn is het om jouw gereedschappen: het lichaam, denken en emoties te begrijpen en de signalen te leren volgen om de weg van jouw pad helder te krijgen.

Het leven inkomen en loslaten, geboorte en overgaan vind ik een fascinerend geheel waarin ik nog veel wil ontdekken. Mede om die rede begeleid ik graag zwangeren en de (ouderen) mensen die wat dichter bij deze fases van het leven zijn.

Met liefde en passie ga ik graag met jou dit avontuur aan, welkom!

Marjolein Meershoek

Mijn naam is Marjolein Meershoek (1975).
Sinds 2008 ben ik mijn eigen bedrijf begonnen, The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn. Ik geef sinds mei 2019 Yoga & Meditatie lessen bij Lovte in Voorhout.
Vanaf mijn 20e ben ik het spirituele pad opgegaan, op zoek naar mezelf. Dat was een hele zoektocht en zocht alles buiten me.
Toen ik zwanger was van mijn dochter ontdekte ik de zwangerschapsyoga, waarin de adem voor mij centraal stond en ik een prachtige bevalling had, waarbij ik mezelf door de adem kon ervaren als energie en mijn dochter binnen 4 uur werd geboren.
Na mijn bevalling ben ik verder gegaan met yoga om ook mijn gedachten, adem en lichaam tot rust en ontspanning te brengen. In 2007 volgde ik de opleiding kinder- en tieneryoga bij Helen Purperhart. Hierin werd ook mijn innerlijk kind weer aangeraakt. Ik begon met het lesgeven van kinderyoga – en tieneryoga. Ik merkte na een aantal jaar, dat ik verdieping wilde in mijn yogalessen, waarop ik in 2010 de 4-jarige opleiding bij Saswitha Opleiding voor Yoga & Wijsbegeerte in Bilthoven ben gaan volgen. De opleiding bestond uit 3 basisjaren en één specialisatie jaar, waarin ik heb in het 4e jaar heb gekozen voor de specialisatie zwangerschapsyoga.
Een prachtige opleiding, die mij heel veel gebracht heeft, zowel fysiek, spiritueel, emotioneel, mentaal en energetisch. De afgelopen jaren heb ik door veel intense ervaringen in mijn eigen leven mogen groeien en transformeren. De weg van groei en transformatie was voor mij destijds geen makkelijke weg. Inmiddels heb ik de tools gevonden om het proces veel gemakkelijker te doorlopen en dat is wat ik graag aan iedereen wil meegeven en waarin ik ondersteuning wil en kan bieden.
De yoga- en meditatielessen, die ik geef zijn verstillend, verdiepend, energetisch en transformerend. Tijdens de yogalessen staat de adem centraal. De adem, die de verbinding is tussen het bewuste en onbewuste, tussen het lichaam en de geest/het denken, tussen het zichtbare en het onzichtbare. De adem is je anker in moeilijke tijden, brengt rust en kalmte, bevordert gezondheid en genezing.
Naast de yoga & meditatie ga ik binnenkort starten met SoulUnion lessen, energetische lessen op cel- en DNA niveau. Tevens breid ik mijn lessen uit met nieuwe lessen in “Manifesteren & Creëren”. Hierin krijg je inzicht en tools om jouw eigen leven te creëren, zoals jij dat wilt!
Heb je interesse in één van mijn lessen neem dan vrijblijvend contact met me op via info@theessenceoflife.nl of kijk op http://www.theessenceoflife.nl

Anneke van der Plas

Anneke van der Plas

Al meer dan 20 jaar ben ik met veel plezier werkzaam als yogadocente. Zelf volgde ik mijn eerste yogales op 25-jarige leeftijd. Behalve dat ik de oefeningen erg fijn vond om te doen, voelde ik me in mijzelf prettiger en evenwichtiger: het was alsof ik thuiskwam in mijn lichaam. Naast mijn drukke baan was yoga echt mijn rustmoment. En sindsdien heeft het mij niet meer losgelaten.

‘’Yoga is voor mij rustig de tijd nemen, het tempo verlagen, de zintuigen openen en aandachtig aanwezig zijn in het moment.‘’

Mijn yoga-opleiding

Na 2 jaar les had ik er behoefte aan om mij meer te verdiepen in yoga. Mijn pad werd de vierjarige opleiding tot yogadocent bij Ajita, oprichter van het Raja Yoga Instituut. Daarna heb ik de opleiding voor cranio sacraal therapeut gevolgd en in juni 2004 heb ik mijn eigen praktijk opgezet voor Cranio Sacraal Therapie.

Yogalessen

Iedereen kan yoga beoefenen. Daarom nodig ik je graag uit om dichter bij jezelf, je intuïtie en je behoefte te komen. Neem een pauze, omarm de stilte en kom tot rust: zowel tijdens de les als in het dagelijks leven!

Je bent van harte welkom voor een proefles waarbij je vrijblijvend kennis maakt met bewustwording en ontspanning in een kalme en rustgevende omgeving.

Voor meer informatie zie: http://www.annekeyoga.nl

Marijke Kuyt

Mijn naam is Marijke Kuijt. 

Gedragen door de vleugels van mijn praktijknaam Yellow Living werk ik met veel passie, openheid en inspiratie, altijd mee bewegend bij wat past bij nu en bij jouw vraag. 

In mijn werk help ik om de verhalen die jouw leven en lichaam voor je dragen te omarmen en jouw midden daartussenin te ontdekken. Om vanuit een versterkte verbinding met wie en wat jij bent te leven zoals jij wilt en zoals het past bij jouw unieke verhaal.

Ik werk met het lichaam als kompas, ankerpunt en poort, verbonden vanuit licht met beide benen op de aarde met verschillende aanpakken; soms past het ene beter dan het andere voor dat moment en tegelijkertijd ondersteunen ze elkaar weer:

Kaiut yoga, ademtherapie, lomi lomi buik massage en Access Bars. 

Op www.yellowliving.nl kun je meer over mij en mijn werkwijze lezen. 

 

Machiel

MACHIEL VAN DE WETERING

Na een spirituele jeugd, kwam er een lange periode, waarin spiritualiteit een marginale rol speelde. Leefde mijn leven intens, met werk, sport, plezier, vrienden en familie. Zoals zo velen! Totdat het hele systeem crashte, en iets in mij voelde, dat alles wat ik overal had gezocht, heel dichtbij was, in mijzelf. Ik begon met studie thuis, een eigen asana practice, wat lezen. Steeds nieuwsgieriger geworden, stapte ik over de drempel, en schreef me in bij een yoga school. Daar leerde ik echt voelen, leerde ik een glimp opvangen van wie IK echt was vanbinnen. Het voelde als thuiskomen na een lange reis. Direct daaropvolgend ben ik, voor mijn eigen ontwikkeling, een 3-jarige yoga docenten opleiding gaan volgen, gevolgd door diverse retraites, veel zelfstudie en een dagelijkse eigen beoefening. Omgeven door bahkti (verlangen), om steeds verder door te dringen tot de ware essentie van Zijn. Om steeds meer sprankeling te laten ontstaan in de verbinding tussen de innerlijke stilte, en de soms weerbarstige buitenwereld. Steeds meer te leren, te integreren, en weer verder te gaan. Om in Liefde te gaan van “relexation” naar “realisation”, naar leven in het huidige moment.

Gaandeweg werd ik zo enthousiast over de nieuwe inzichten in mijn leven, dat de behoefte om te delen steeds meer naar voren kwam. Nu, na op verschillende plekken les te hebben gegeven, deel ik mijn inspiratie bij Lovte.  Mede door het lopen van mijn eigen weg, is mij ook heel duidelijk, dat elke reden een goede reden is om met yoga te starten. Of je nu wilt beginnen om een liefdevollere en rijkere verbinding te krijgen met jezelf en je omgeving, meer fysieke soepelheid wilt of voor meer rust en ontspanning in jezelf wilt zorgen, of dat je je weg wilt vervolgen, yoga zal werken voor ieder doel en op ieders eigen niveau.Net zoals het dat al duizenden jaren doet voor vele anderen!! Er is altijd ruimte voor ontwikkeling, zowel op fysiek als op spiritueel niveau. Het maakt niet uit waar je nu staat, als je nu begint, ga je jezelf ont-wikkelen. Graag geef ik in de lessen jou de ruimte en gelegenheid om je eigen potentie, je eigen hogere doel in je leven, te ontdekken, d.m.v. Yoga en Meditatie in zijn hele volle rijkdom. Om te ontdekken dat Yoga en Meditatie je bij uitstek kunnen helpen, om elke dag weer de mooiste manifestatie, de nu op dit moment hoogst mogelijke creatie, van je Innerlijk Zijn te maken.  Om uit te vinden, dat je prachtig bent, daar waar je nu bent, en dat er morgen misschien wel een nog vollere en verhevener creatie van Jezelf mogelijk is. Je er bewust van te maken, dat je dagelijkse ervaringen veel sprankelender kunnen worden, misschien wel tot in het oneindige, gewoon door alleen maar stil te ervaren. In een continu verlangen naar een meer, en liefdevollere ervaring van het Zelf, in een innige verbintenis met alles en iedereen om je heen. Om te ontdekken dat veel overtuigingen en waarheden uit het verleden, die toen dienend waren, zich gaandeweg kunnen hebben ontwikkeld tot belemmeringen op je levenspad. Ook, of misschien wel juist, die overtuigingen en waarheden die je het meest dierbaar lijken. Stapje voor stapje te ontdekken, te integreren en weer verder te groeien. Te leren om jezelf te gunnen je leven de prachtigste versie, van het mooiste visioen van Wie Jij bent te weerspiegelen. Vol van kleur, leven en helderheid.

In de lessen maken we, naast verstilling momenten, dankbaar gebruik van de technieken uit de AYP yoga (meer informatie hierover op de site en via https://aypsite.nl/   ). Deze technieken bestaan onder meer uit asana’s , spinal breathing pranayama,  mantra meditatie, samyama en nog veel meer advanced yoga technieken. Daarnaast maken we ook altijd ruimte om inzichten uit de yoga-filosofie of AYP te verhelderen. Of om vragen te bespreken of om gewoon te delen wat er op dit moment speelt bij jou. Ik zie je graag in les, om samen verder te groeien!!  Voel je welkom.

Machiel

Betty Colin

Betty Colin (1974) Het werk van heling dat ik hier aanbied bij Lovte doe ik in liefde en diep vertrouwen in het wetende veld dat ons allemaal omvat. Naast mijn seculiere opleiding, en latere spirituele scholing ben ik ook gevormd door het leven zelf. Juist de doorvoelde en doorwerkte pijnlijke of sterk uitdagende periodes en situaties hebben geleid tot veel inzicht en een grote compassie. Van nature ben ik sterk sensitief en empathisch en kan dit beheerst en gedoseerd in mijn werk toepassen. Hierdoor is een brede bedding ontstaan waar vanuit ik dit werk doe. Dit maakt dat, zonder oordeel, alles wat zich aandient welkom is voor erkenning en transformatie.

Na mijn academische achtergrond in Romaanse talen ben ik vele jaren werkzaam geweest in het onderwijs. Hierbij heb ik gewerkt op alle niveau’s. Met jong volwassenen, professionals en immigranten. Als professioneel was ik succesvol en graag gezien maar ik voelde dat ik deze loopbaan wilde onderbreken. Mijn innerlijk werk en een diep verlangen naar heelheid vroeg hierom. Het roer ging om, ik ben gaan reizen en heb mij vol overgave verbonden met de klassieke Hindoe Tantra en het Sjamanistisch medicijnwerk. In beide tradities heb ik de afgelopen twaalf jaar intensief gestudeerd. Tegelijkertijd heb ik me met tederheid gewijd aan mantelzorg en stervensbegeleiding.

Bij Lovte bied ik Systemisch Werk aan, zowel familie- en themaopstellingen dagen als individuele sessies. Mijn passie voor het opstellingenwerk is van recentere datum maar volledig in lijn met al datgene wat hieraan voorafging. De opleiding die ik hiervoor gevolgd heb is bij Wel opstellingen. Sindsdien neem ik deel aan intervisie groepen voor feed-back en verdere professionele ontwikkeling. Voor meer informatie over opstellingenwerk, zie de link op deze website.

Daarnaast bied ik klassieke puja’s (rituelen) aan in de Hindoe Tantra traditie waarin devotionele mantra recitatie, offergaves en meditatie centraal staan. Ik werk met deze eeuwenoude traditie om de tijdloze kwaliteiten van ons bewustzijn en levensenergie te eren en te onderzoeken. De nadruk ligt hierbij op de innerlijk betekenis van de uiterlijke viering en rituele handelingen. De beschrijving van elke puja is te lezen bij de aankondiging van het event zelf.

Mijn contactgegevens zijn:

bettycolin@hotmail.com

Whatsapp: +32496.52.79.23

 

Sabina Huurneman

‘Ik ben jarenlang ernstig beperkt geweest door het chronisch vermoeidheids syndroom CVS (ME).
Hierdoor weet ik hoe frusterend en stressvol het is als je niet kunt doen wat je zou willen doen. En hoe het is om met beperkingen om te gaan en hoe je hierin verder kunt groeien.
In de moeilijkste jaren kwam ik weinig buiten, ik kon maar korte stukjes lopen op goede dagen, en ik kon me nauwelijks genoeg concentreren om te kunnen lezen.
Na jaren langzaam maar stabiel herstel gaat het nu heel goed met me. Ik heb een gezin met twee kinderen, geef trainingen, en doe aan hardlopen.
Ik leef nu een fijn vol leven en help graag mensen met kleine of grote stress om weer in hun kracht te staan.’

“Het zijn niet de omstandigheden die bepalen hoe jij je voelt, het is je eigen houding tegenover die omstandigheden.”

De Dalai Lama

‘Mindfulness lijkt soms een bevlieging, een mode-ding. Dat is jammer. Ik ben al jaren ‘bevlogen’; elke dag merk ik hoeveel energieker, prettiger, vrijer en creatiever het leven is als je bewust bent van wat je doet en denkt. Ik zou het erg leuk vinden als je dat bij de training komt ervaren!
Ik ben gecertificeerd Mindfulness trainer en heb mijn opleiding gedaan bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor mindfulness trainers, de VMBN (hoogste categorie) en bij het netwerk voor bewustwording Bewust Bollenstreek.
Verder heb ik diverse opleidingen en cursussen gedaan, zoals NLP, Ismakogie, Healing en Reiki en het Gupta Programma.’

Sabina Huurneman
Sabina@mindfulnesshillegom.nl
06-18543151

www.mindfulnesshillegom.nl

Lid van