Docenten

Mirjam Rieken

Een mens is in mijn ogen bijzonder krachtig, soms meer dan hij beseft. Deze kracht inspireert mij. Met deze kracht aan de slag te gaan vind ik een groot kado. Naast de functie als psychodynamisch therapeut, ademcoach en hypnobirthing docente is de yoga -en meditatieleer mijn grote inspiratiebron. De afgelopen jaren ben ik hier intensief mee bezig, in eigen beoefening met als basis de yogaschool Deva Deva van Pieter Scheffe. Het bestuift mijn leven en werk. Lovte staat dan ook in het teken van bewustwording, integratie en groei. Vol inspiratie en passie bieden we yoga -en meditatiebeoefeningen aan in Lovte.

De psychodynamische therapie is een vorm van bewust worden en ontdekken dat je zelf een keus hebt om te kiezen hoe je ergens mee om kan gaan. Met ademwerk is er soms wat extra ruimte te bereiken bij stukjes die wat langer een uitdaging zijn en vast zitten in het lichaam en geest. Er zijn vele manieren om hiermee aan de slag te gaan, ademwerk vind ik daarin een heel fijne manier en werk daar graag mee.

Het leven inkomen en loslaten, geboorte en overgaan vind ik een fascinerend geheel waarin ik nog veel wil ontdekken. Mede om die rede begeleid ik graag zwangeren en de (ouderen) mensen die wat dichter bij deze fases van het leven zijn.

Met liefde en passie ga ik graag met jou dit avontuur aan, welkom!

Mirjam Rieken

Marjolein Meershoek

Mijn naam is Marjolein Meershoek (1975).
Sinds 2008 ben ik mijn eigen bedrijf begonnen, The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn. Ik geef sinds mei 2019 Yoga & Meditatie lessen bij Lovte in Voorhout.
Vanaf mijn 20e ben ik het spirituele pad opgegaan, op zoek naar mezelf. Dat was een hele zoektocht en zocht alles buiten me.
Toen ik zwanger was van mijn dochter ontdekte ik de zwangerschapsyoga, waarin de adem voor mij centraal stond en ik een prachtige bevalling had, waarbij ik mezelf door de adem kon ervaren als energie en mijn dochter binnen 4 uur werd geboren.
Na mijn bevalling ben ik verder gegaan met yoga om ook mijn gedachten, adem en lichaam tot rust en ontspanning te brengen. In 2007 volgde ik de opleiding kinder- en tieneryoga bij Helen Purperhart. Hierin werd ook mijn innerlijk kind weer aangeraakt. Ik begon met het lesgeven van kinderyoga – en tieneryoga. Ik merkte na een aantal jaar, dat ik verdieping wilde in mijn yogalessen, waarop ik in 2010 de 4-jarige opleiding bij Saswitha Opleiding voor Yoga & Wijsbegeerte in Bilthoven ben gaan volgen. De opleiding bestond uit 3 basisjaren en één specialisatie jaar, waarin ik heb in het 4e jaar heb gekozen voor de specialisatie zwangerschapsyoga.
Een prachtige opleiding, die mij heel veel gebracht heeft, zowel fysiek, spiritueel, emotioneel, mentaal en energetisch. De afgelopen jaren heb ik door veel intense ervaringen in mijn eigen leven mogen groeien en transformeren. De weg van groei en transformatie was voor mij destijds geen makkelijke weg. Inmiddels heb ik de tools gevonden om het proces veel gemakkelijker te doorlopen en dat is wat ik graag aan iedereen wil meegeven en waarin ik ondersteuning wil en kan bieden.
De yoga- en meditatielessen, die ik geef zijn verstillend, verdiepend, energetisch en transformerend. Tijdens de yogalessen staat de adem centraal. De adem, die de verbinding is tussen het bewuste en onbewuste, tussen het lichaam en de geest/het denken, tussen het zichtbare en het onzichtbare. De adem is je anker in moeilijke tijden, brengt rust en kalmte, bevordert gezondheid en genezing.
Naast de yoga & meditatie ga ik binnenkort starten met SoulUnion lessen, energetische lessen op cel- en DNA niveau. Tevens breid ik mijn lessen uit met nieuwe lessen in “Manifesteren & Creëren”. Hierin krijg je inzicht en tools om jouw eigen leven te creëren, zoals jij dat wilt!
Heb je interesse in één van mijn lessen neem dan vrijblijvend contact met me op via info@theessenceoflife.nl of kijk op www.theessenceoflife.nl

Marjolein Meershoek

Machiel van de Wetering

Na een spirituele jeugd, kwam er een lange periode, waarin spiritualiteit een marginale rol speelde. Rond mijn 42ste kwam daar verandering in. Het lichaam confronteerde mij met allerlei ontstekingen. Het liet mij daarmee zien dat de manier waarop ik leefde, misschien wel iets te intens was en te ver van mijzelf verwijderd. Na ruim een jaar kon ik, die altijd veel had gesport en erg lenig was, niet meer met de handen bij mijn knieën komen. Zijdelings kwam ik in aanraking met yogaoefeningen, en omdat dat zo goed werkte, stelde ik thuis een eigen practice samen. Na een jaar stapte ik over de drempel, en schreef me in bij een yoga school. Daar leerde ik echt voelen, leerde ik een glimp op te vangen van wie IK echt was vanbinnen. Het voelde als thuiskomen na een lange reis. Direct daaropvolgend ben ik, voor mijn eigen ontwikkeling, de 3-jarige yoga docenten opleiding gaan volgen, gevolgd door diverse retraites. Mede daardoor is er nu een krachtige, dagelijkse eigen beoefening ontstaan. Hierdoor ervaar ik elke dag weer, dat de bewuste verbinding met mijzelf, het Leven en de mensen om me heen zo veel rijker wordt. Leven en ervaren in het huidige moment, vanuit een innerlijke stilte, waar steeds meer vertrouwen in komt. Gaandeweg werd ik zo enthousiast over de nieuwe inzichten in mijn leven, dat de behoefte om te delen steeds meer naar voren kwam. Nu, na op verschillende plekken les te hebben gegeven, mag ik mijn inspiratie gaan delen bij Lovte. Dit voelt als een logische volgende stap met de fijne energie die er daar is. Mede door het lopen van mijn eigen weg, voel ik ook duidelijk dat elke reden een goede reden is om met yoga te starten. Of je nu wilt beginnen om een liefdevollere verbinding te krijgen met jezelf en je omgeving, meer fysieke soepelheid wilt of voor meer rust en ontspanning in jezelf wilt zorgen, yoga zal werken voor ieder doel en op ieders eigen niveau. Net zoals het dat al duizenden jaren doet voor vele anderen. Er is altijd ruimte voor ontwikkeling, zowel op fysiek als op spiritueel niveau. Het maakt niet uit waar je nu staat, als je nu begint ga je jezelf ont-wikkelen. Graag geef ik in de lessen jou de ruimte en gelegenheid om je eigen potentie, je eigen hogere doel in je leven te ontdekken d.m.v. yoga en meditatie in zijn hele volle rijkdom. Mijn inspiratiebron om les te geven is het boeddhistische begrip Mudita. Dit is het gevoel van blijdschap dat ontstaat vanbinnen, als je er oprecht van kan genieten dat het de ander goed gaat. Blijdschap als mensen groeien en loskomen van eigen diepgewortelde overtuigingen. Daar wil ik graag mijn ervaring en kennis voor inzetten in de lessen. Deze lessen, die een thuis willen bieden aan iedereen, zijn voor een groot deel geïnspireerd door de AYP-yoga, waar elders op de site meer info over staat. Je bent van harte welkom!

Namaste

Machiel

Machiel van de Wetering