Docenten

Mirjam Rieken

Een mens is in mijn ogen bijzonder krachtig, soms meer dan hij beseft. Deze kracht inspireert mij. Met deze kracht aan de slag te gaan vind ik een groot kado. Naast de functie als psychodynamisch therapeut, ademcoach en hypnobirthing docente is de yoga -en meditatieleer mijn grote inspiratiebron. De afgelopen jaren ben ik hier intensief mee bezig, in eigen beoefening met als basis de yogaschool Deva Deva van Pieter Scheffe. Het bestuift mijn leven en werk. Lovte staat dan ook in het teken van bewustwording, integratie en groei. Vol inspiratie en passie bieden we yoga -en meditatiebeoefeningen aan in Lovte.

De psychodynamische therapie is een vorm van bewust worden en ontdekken dat je zelf een keus hebt om te kiezen hoe je ergens mee om kan gaan. Met ademwerk is er soms wat extra ruimte te bereiken bij stukjes die wat langer een uitdaging zijn en vast zitten in het lichaam en geest. Er zijn vele manieren om hiermee aan de slag te gaan, ademwerk vind ik daarin een heel fijne manier en werk daar graag mee.

Het leven inkomen en loslaten, geboorte en overgaan vind ik een fascinerend geheel waarin ik nog veel wil ontdekken. Mede om die rede begeleid ik graag zwangeren en de (ouderen) mensen die wat dichter bij deze fases van het leven zijn.

Met liefde en passie ga ik graag met jou dit avontuur aan, welkom!

Mirjam Rieken

Inge Leferink

Inge Leferink, gediplomeerd docent Integrale Yoga voor gevorderden.

Rond mijn 20e ben ik in aanraking gekomen met yoga en meditatie. In de loop der jaren heb ik vele soorten yoga en meditatie beoefend en ervaring opgedaan om er zo achter te komen wat het beste bij mij past.
In de opleiding tot docent Integrale Yoga (2007 – 2011) heb ik uiteindelijk de verdieping gevonden waar ik destijds naar opzoek was. Deze vorm van yoga is alomvattend en de nadruk ligt op bewustwording en innerlijke groei. Hier was ik al enige tijd mee bezig en tijdens de opleiding ging mijn persoonlijke ontwikkeling in een sneltreinvaart (met alle gevolgen van dien). Vier jaar (bijna) dagelijks intensieve trainingen, meditatie en ademlessen. In de opleiding en vervolgopleiding ben ik onderwezen uit de boeken van Sri Auro Bindo en de Moeder en Patanjali (Het achtvoudige pad). Heerlijk! Het heeft mij zoveel gebracht! Van 2008 tot en met 2011 heb ik mijn eigen Yogaschool in Emmen gehad, alwaar ik vijf avonden per week én in de weekenden les heb gegeven naast mijn baan in de zorg. Door omstandigheden in 2012 ben ik (terug)verhuisd naar het Westen en aldaar alles, hoe pijnlijk ook, losgelaten. Even geen mogelijkheden om door te gaan of opnieuw te beginnen met waar ik mee bezig was. En dat was goed! Bewustwording blijft maar doorgroeien. Het is een pad van oneindigheid. In de afgelopen jaren ontdekte ik wat Mantra zingen met mij doet en kon ik weer een stap verder op mijn pad. Sinds kort beoefen ik AYP en voel dat ik verder kan met mijn persoonlijke ontwikkeling. Zoals men wel eens zegt: “het bloed kruipt waar het niet gaan kan” en het kriebelt dan ook om al mijn kennis en ervaring te delen met een ieder die het maar ‘horen’ wil. Begrijp mij niet verkeerd, ik ben geen prater. Ik vind het heel fijn en bijzonder om mensen te helpen diepgang te ervaren tijdens (of na) de lessen die ik geef. Het ontwikkelingsproces van ieder die deelneemt is echter heel persoonlijk. Het is voor iedereen anders en iedereen heeft een eigen tempo. Dit valt niet te forceren! Ik geef de lessen intuïtief en laat mij leiden door de weg die voor mij ligt. Hoe mooi is dat!

MANISHA  M=Magie A=Aarde N=Neutraal I=Inzicht S=Samyana H=Hara A=Ayem

Inge Leferink

Machiel van de Wetering

Na een spirituele jeugd, kwam er een lange periode, waarin spiritualiteit een marginale rol speelde. Rond mijn 42ste kwam daar verandering in. Het lichaam confronteerde mij met allerlei ontstekingen. Het liet mij daarmee zien dat de manier waarop ik leefde, misschien wel iets te intens was en te ver van mijzelf verwijderd. Na ruim een jaar kon ik, die altijd veel had gesport en erg lenig was, niet meer met de handen bij mijn knieën komen. Zijdelings kwam ik in aanraking met yogaoefeningen, en omdat dat zo goed werkte, stelde ik thuis een eigen practice samen. Na een jaar stapte ik over de drempel, en schreef me in bij een yoga school. Daar leerde ik echt voelen, leerde ik een glimp op te vangen van wie IK echt was vanbinnen. Het voelde als thuiskomen na een lange reis. Direct daaropvolgend ben ik, voor mijn eigen ontwikkeling, de 3-jarige yoga docenten opleiding gaan volgen, gevolgd door diverse retraites. Mede daardoor is er nu een krachtige, dagelijkse eigen beoefening ontstaan. Hierdoor ervaar ik elke dag weer, dat de bewuste verbinding met mijzelf, het Leven en de mensen om me heen zo veel rijker wordt. Leven en ervaren in het huidige moment, vanuit een innerlijke stilte, waar steeds meer vertrouwen in komt. Gaandeweg werd ik zo enthousiast over de nieuwe inzichten in mijn leven, dat de behoefte om te delen steeds meer naar voren kwam. Nu, na op verschillende plekken les te hebben gegeven, mag ik mijn inspiratie gaan delen bij Lovte. Dit voelt als een logische volgende stap met de fijne energie die er daar is. Mede door het lopen van mijn eigen weg, voel ik ook duidelijk dat elke reden een goede reden is om met yoga te starten. Of je nu wilt beginnen om een liefdevollere verbinding te krijgen met jezelf en je omgeving, meer fysieke soepelheid wilt of voor meer rust en ontspanning in jezelf wilt zorgen, yoga zal werken voor ieder doel en op ieders eigen niveau. Net zoals het dat al duizenden jaren doet voor vele anderen. Er is altijd ruimte voor ontwikkeling, zowel op fysiek als op spiritueel niveau. Het maakt niet uit waar je nu staat, als je nu begint ga je jezelf ont-wikkelen. Graag geef ik in de lessen jou de ruimte en gelegenheid om je eigen potentie, je eigen hogere doel in je leven te ontdekken d.m.v. yoga en meditatie in zijn hele volle rijkdom. Mijn inspiratiebron om les te geven is het boeddhistische begrip Mudita. Dit is het gevoel van blijdschap dat ontstaat vanbinnen, als je er oprecht van kan genieten dat het de ander goed gaat. Blijdschap als mensen groeien en loskomen van eigen diepgewortelde overtuigingen. Daar wil ik graag mijn ervaring en kennis voor inzetten in de lessen. Deze lessen, die een thuis willen bieden aan iedereen, zijn voor een groot deel geïnspireerd door de AYP-yoga, waar elders op de site meer info over staat. Je bent van harte welkom!

Namaste

Machiel

Machiel van de Wetering